• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Jupiter jako symbol štěstí, pohody, hojnosti a přízně osudu. Komu bude nakloněný?

    Text: Olga Krumlovská

    Foto: Shutterstock

    AGE 1 - 2 / 2024

    Květen bude nejvýznamnějším měsícem celého roku. Rozdělí jej totiž na dvě části. Kvalitu roku určuje planeta Jupiter, která prochází přibližně rok jedním znamením. Jupiter je symbolem štěstí, pohody, hojnosti a přízně osudu. Ve svém vztahu k ostatním znamením určuje, komu bude Štěstěna nakloněna a kdo se nepohne z místa nebo bude mít vyloženě pech. V květnu přejde ze znamení Býka do Blíženců.

    Co to znamená pro jednotlivá znamení? To, že právě květen bude zásadním měsícem, kdy se budou věci měnit k dobrému nebo k horšímu. V dubnu a po většinu května bude Jupiter stále ve znamení Býka, a to v blízkosti další významné planety – Uranu, která bude všemu dávat rychlost a sílu blesku. Zejména květen budou provázet nečekané změny a rozhodnutí. Využít tohoto spojení v dubnu a květnu by měli Býci, Raci, Panny, Kozorohové a Ryby. Ti by měli šlápnout pořádně na plyn a pokusit se i o hodně riskantní salta mortale. Štěstěna bude na jejich straně, a čím rychleji zaútočí na své cíle, tím lépe. Naopak velký pozor v tuto dobu, zejména koncem dubna a v květnu, by si měli dát Lvi, Štíři a Vodnáři. Staré resty a problémy by mohly vyplavat opět na povrch, a to možná v mnohem větší síle než dříve. Lze očekávat nějakou nepříjemnou jobovku.

    Jsme součástí přírody, to ona dokáže dělat zázraky.

    Koncem května Jupiter přechází do Blíženců a jeho energie se změní. Radost nebudeme hledat v materiální požitcích, ale v cestování a poznávání. Štěstí začne přát především Blížencům, Vahám a Vodnářům, v menší míře také Beranům a Lvům. Od této chvíle mohou ale očekávat Ryby, že se před nimi objeví starosti a nutnost udělat si v životě pořádek. Podobně budou postaveni před nějaký problém Panny a Střelci.

    Kalendárium duben–červen 2024

    Duben

    Novoluní 8. dubna ve 20.20 může být vhodným časem pro nevydařená novoroční předsevzetí. Zkuste to znovu!

    Nedělejte kompromisy! Teď musíte chtít všechno, nebo nic!

    Úplněk 24. dubna v 1.48 – pozor na intriky, lži a pomluvy. Čas bude přát závisti a podrazům.

    Neunáhlujte se v soudech. Nejspíš se ukáže, že všechno je trochu jinak.

    Květen

    Novoluní 8. května v 5.21 – možná pocítíte, jak se vám blýsklo nad hlavou. Bude to chtít nějakou změnu. Ve výhodě bude ten, kdo umí dobře improvizovat.

    Myslete na to, že odvážnému štěstí přeje! Statečné srdce bude ve výhodě.

    Úplněk 23. května v 15.52 – výborný úplněk, který vám pomůže dosáhnout cíle, pokud se chcete stát skutečně lepšími.

    Nešetřete se a podívejte se na sebe kritickým okem. Nebojte se pravdy.

    Červen

    Novoluní 6. června v 14.37 – skvělý čas na to, udělat si v životě pořádek, vzít do ruky koště a vymést všechno, co nechcete. I některé lidi.

    Chtělo by to cestovat za poznáním. I v naší zemi je spousta krásných a zajímavých míst.

    Úplněk 22. června v 3.07 přinese zvýšenou citlivost, výborný bude ale pro umělce a ezoteriky. Při jeho kulminaci se bude dařit magii nebo vás může políbit Múza.

    Jestli jste nevěřili na kouzla a čáry, tento úplněk nebo přímo svatojánská noc vás přesvědčí.

    Víte, že byliny mají na jaře největší moc? Také stromy, které kvetou, jsou zdrojem té největší přírodní síly. Nemusíte je nutně objímat, stačí posedět v jejich stínu. I kolem včelích úlů se doporučuje spočinout, pomáhá to zejména proti bolestem hlavy a proti stresu. Tou nejmocnější bylinou na očistu krve a těla je kopřiva. Skvělá je jak v podobě čaje, tak jako součást různých salátů.

    Horoskopy 2024

    Pokud chcete poznat své znamení podrobněji, najdete v této knize dvanáct základních znamení rozdělených na tři podznamení – tzv. dekany. Tím vzniká 36 znamení, díky tomu je také předpověď na tento rok přesnější. Objevíte tu i všechna novoluní a úplňky v roce, které mají různou energii, mohou být pro vás příznivé nebo naopak škodlivé. Ale ani tím vaše nahlédnutí do budoucnosti nekončí. Pokud znáte svou hodinu narození, v kapitole svého znamení a dekanu naleznete orientační tabulku, kde se dozvíte další podrobnosti – jaký máte ascendent (vaše já), kde se nachází oblast partnerských vztahů, rodiny nebo kariéry.

    V létě budou hvězdy přát dobrodružství

    Do července vstoupíme velkolepě s Jupiterem v Blížencích a skvěle aspektovaným Marsem v Býku. To je ideální pro cestování, dovolenou a samozřejmě též pro vydařené prázdniny dětí. Mnozí z nás dostanou šanci si polepšit fyzicky, půjde o skvělý čas pro sportování i odpočinek. Takový bude červenec, srpen se ještě více rozpohybuje, požene nás do společnosti, různých oslav a do dalších aktivit, možná i hodně odvážných a dobrodružných. Září přinese zklidnění jen pozvolna.

    Co to znamená pro jednotlivá znamení? Červenec požene kupředu Býky, Raky, Panny, Kozorohy a Ryby. Tato znamení se vrhnou do léta po hlavě a s velkým očekáváním. Letní pohodu a ochranu osudu si budou užívat Blíženci, Lvi, Váhy, Vodnáři a Berani. Tato znamení se nikam nepoženou, budou si vychutnávat tento měsíc po douškách. Pokud se objeví problém, dostanou se jako zázrakem z jeho osidel.

    Nešetřete se. Užívejte si dlouhých dní a hlavně vášnivých letních nocí!

    Srpen nastartuje zejména Blížence, budou aktivní tak, že jim druzí jen stěží postačí. Hodně restů doženou a pohnou se svými plány. Čeká je velké štěstí a možná dokonce zázrak nebo nabídka, která se neodmítá. Skvělý čas je také pro Vodnáře, Berany, Lvy a Váhy. Tento měsíc by měli být ve střehu Střelci, odněkud se nejspíš přižene starost nebo problém. Bude rychlý a nečekaný. Oni jsou ale znamení silné a bojovné, dokážou se s potížemi vypořádat.

    V září letní energie zeslábne, rozloží se rovnoměrně mezi všechna znamení spravedlivým dílem. I tak to bude příjemný měsíc a čas nejen na práci, ale stále také na zábavu a relax. 

    Kalendárium červenec–září 2024

    Červenec

    Novoluní 6. července v 0.57 – nenechte se vyrušit ze svých aktivit, jen to, co vám poradí duše, bude to pravé.

    Máte chuť na pořádnou dovolenou a skvělý relax? Pak si musíte vybrat – buď dobrého parťáka, nebo destinaci svých snů!

    Úplněk 21. července ve 12.16  – bude to čas tajemných mystérií a zážitků, které budou poletovat mezi nebem a zemí.

    Realita nebude to pravé, o co se budete moct v tento čas opřít. Dny budou přát umění, nadhledu a fantazii.

    Srpen

    Novoluní 4. srpna ve 13.12 – pokud máte chuť ve svém životě cokoliv změnit, neváhejte teď ani minutu!

    Máte nějaké sny a dobrodružné plány? I kdyby se vám to zdálo nereálné, zkuste udělat první krok. Možná se budete divit!

    Úplněk 19. srpna ve 20.25 – dramatický úplněk, který může věci obrátit naruby. Nenechte se zmást. Musíte si stát pevně za svým cílem.

    Štěstí bude přát všem, kteří se umí rychle rozhodovat a jimž nevadí riziko. Zkuste trochu hazardovat, teď to bude hop, nebo trop!

    Září

    Novoluní 3. září ve 3.55 – pocítíte velkou nerozhodnost, dostanete se mezi mlýnská kola a bude těžké zvolit správnou cestu.

    Nenechte se vlákat do osidel zajímavých nabídek. Raději se držte jistoty, a pokud je to možné, zkuste si prodloužit prázdniny a dovolenou.

    Úplněk 18. září ve 4.34 – počítejte s nepříjemnou přecitlivělostí a možná podrážděností. Jestli vás něco v tento čas podrazí, tak to budou vaše emoce.

    Bude třeba dbát o duši. I když svým povinnostem neutečete a musíte se postavit realitě čelem, najděte si recept na lepší náladu.

    Text: Olga Krumlovská

    Foto: Shutterstock a archiv autorky

    PhDr. Olga Krumlovská, astroložka a spisovatelka. Vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy. Pracovala v mnoha médiích, již téměř třicet let publikuje knihy zaměřené na jógu, astrologii a ezoteriku. Za svou publikaci Místa, která léčí získala v roce 2020 novinářskou cenu Czech Travel Press.

    Kam se vydat na zajímavá místa? Zkuste hit současné doby, kterým jsou stezky v korunách stromů. Je to nezapomenutelný zážitek, plný dobrodružství pro návštěvníky každého věku. Ta nejstarší je na Lipně, kde si můžete užít i mnohých letních radovánek na našem jihočeském moři. Další najdete třeba v Krkonoších, a zvlášť pěkná je v Beskydech.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 1 - 2 / 2024 na straně 42-45.